Potatisflarn

Serverar: 8 portioner

Potatisbakelse som förrätt eller som nattamat kanske...supergott vilket som.

Ingredienser

  • 14 – 16 kokta, kalla potatisar
  • 1 rulle färdigkavlad, kyld smördeg, 275 g
  • 1 tsk salt
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 dl riven ost, Kvibille cheddar
  • Servera med
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g löj eller stenbitsrom
  • 1 dl finskuren gräslök
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skiva potatisen.
    3. Skär smördegsplattan i 8 kvadrater. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
    4. Fördela potatisen omlott i rader på smördegen och salta. Pensla kanterna med ägg. Strö över osten.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg.
    6. Låt svalna något.
    7. Klicka på gräddfil och toppa med löjrom. Strö över gräslök, peppra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben