Potatisfrittata

Serverar: 4 portioner

Detta är en variant av den italienska omeletten frittata. Fyll den med godsaker som potatis, paprika och mozzarella.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5-6 msk vatten
  • ½ dl riven mozzarellaost
  • ½-1 tsk oregano
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 2 röda paprikor, skalade
  • 4 kokta potatisar, skalade, mjölig sort
  • 40 g kokt skinka, tärnad, kan uteslutas
  • 1 tsk margarin
  • 1 skivad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1½ msk riven parmesan, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt på grillvärmen på ugnen. Blanda ägg, vatten, mozzarella, oregano, salt och peppar i en skål.
    2. Strimla paprikan, tärna potatisen och skinkan. Smält margarinet på medelvärme i en fettsnål och ugnssäker stekpanna. Bryn löken och vitlöken gyllenbrun under omrörning, ca 5 minuter. Tillsätt paprika, potatis och skinka och fräs allt ytterligare 3 minuter under fortsatt omrörning.
    3. Sänk till lägsta värme. Häll äggstanningen över potatisblandningen och låt den stelna långsamt, ca 3 minuter. Lyft lite i kanterna så att den lösa smeten kan rinna ner i pannan.
    4. Strö parmesanosten över frittatan och sätt in den under grillen ca 2 minuter tills ytan är gyllenbrun. Stjälp upp frittatan på ett serveringsfat. Skär den i tårtbitar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben