Potatisfritters

Serverar: 4 portioner

Matiga potatisbullar med ost och grönt.

Ingredienser

  • 400 g kokt kall potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 dl finskuren purjolök
  • 2 msk hackad persilja
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Lingonsylt
  • Gräddfil
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Riv potatisen grovt. Blanda potatisrivet med ägg, ost, purjolök och persilja. Krydda med ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Forma smeten till ca 10 fritters/bullar.
    2. Stek frittersen/bullarna i rikligt med olja i en stekpanna på medelhög värme tills de är gyllene på båda sidor.
    3. Servera med lingonsylt rivna morötter och gräddfil.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben