Potatiskaka med räkröra 4,5 p. portion

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god rätt som man kan ha som bufférätt, eller som förrätt.

Ingredienser

  • 8-10 råskalade potatisar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 tsk margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tsk riven parmesanost
  • Räkröra
  • 4 dl skalade räkor
  • 1/2 dl kesella lätt
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 dl lättfil
  • 1 msk chilisås
  • 2 msk klippt dill
  • Servering
  • 3 msk svart stenbitsrom
  • Sockerärter lättkokta
  • 4 citronklyftor
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Riv potatis och lök ganska fint (men inte mosigt) Rör ihop det.
    2. Hetta upp hälften av fettet i en fettsnål panna. Bred ut och packa strimlorna i pannan, salt och peppra lätt mellan varven.
    3. Lägg på lock och stek på medelstarkvärme i 10-12 minuter. Vänd upp hela kakan på locket. Lägg i och hetta upp resten av fettet och låt kakan glida ner så att även andra sidan steks.
    4. Strö på parmesanosten, lägg på locket och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka. Blanda en god röra av räkor, kesella, gräddfil, filmjölk, chilisås och dill. Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera dem med en rejäl klick räkröra på eller vid sidan om varje.
    5. Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till även sockerärter, citronklyftor och dillkvistar

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben