Potatiskaka med räkröra 4,5 p. portion
Mycket god rätt som man kan ha som bufférätt, eller som förrätt.
Ingredienser
8-10 råskalade potatisar
2 schalottenlökar
2 tsk margarin
Salt
Peppar
4 tsk riven parmesanost
Räkröra
4 dl skalade räkor
1/2 dl kesella lätt
1/2 dl gräddfil
1/2 dl lättfil
1 msk chilisås
2 msk klippt dill
Servering
3 msk svart stenbitsrom
Sockerärter lättkokta
4 citronklyftor
Dillkvistar
Instruktioner
- Riv potatis och lök ganska fint (men inte mosigt) Rör ihop det.
- Hetta upp hälften av fettet i en fettsnål panna. Bred ut och packa strimlorna i pannan, salt och peppra lätt mellan varven.
- Lägg på lock och stek på medelstarkvärme i 10-12 minuter. Vänd upp hela kakan på locket. Lägg i och hetta upp resten av fettet och låt kakan glida ner så att även andra sidan steks.
- Strö på parmesanosten, lägg på locket och stek tills potatisstrimlorna känns mjuka.
Blanda en god röra av räkor, kesella, gräddfil, filmjölk, chilisås och dill. Dela den varma kakan i 4 lika stora bitar. Servera dem med en rejäl klick räkröra på eller vid sidan om varje.
- Lägg en klick stenbitsrom mitt på. Lägg till även sockerärter, citronklyftor och dillkvistar
Kommentarer (0)