Potatiskokossoppa

Serverar: 4 portioner

Enklast häller du i kokosmjölken först och fyller sedan burken 2 gånger med vatten. Att mosa ner potatis gör att soppan reder sig och blir en komplett måltid.

Ingredienser

  • 400 g kokosmjölk
  • 8 dl vatten
  • 1 påse á 32g paneng red curry spice mix, Santa Maria
  • 2 st gul lök
  • 1 kg potatis, medelstora
  • 200 g sockerärtor
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Värm kokosmjölk, vatten och currymix i en gryta. Skala, halvera och skiva löken fint. Skala och skär potatisen i åttondelar eller mindre. Lägg ner lök och potatis i kokosmjölken. Koka 15 min tills potatisen är mjuk. Mosa potatisen grovt med en trägaffel eller liknande så att soppan tjocknar. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut tills sockerärterna är genomvarma. Smaka av med salt.

    Kommentarer (1)

    missQ 17 januari 2013

    Enkel och bra vardagsmat. Alltid ett plus att det är vegetariskt. Jag har lagat det fler gånger, men brukar bara ta hälften av curry-mixen för det blir för starkt för vissa i familjen annars.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben