Potatispaj à la Nettan

Serverar: 4 portioner

En mättande paj med potatis, rödlök, vitlök mm

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 ½ dl vetemjöl eller grövre
  • 1 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • Ca 200-250 g potatis, knappt färdigkokt
  • 1 liten rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g västerbottenost, riven
  • Smör till stekning
  • 2-3 msk persilja, klippt
  • 3 ägg
  • 1 dl créme fraiche
  • 2½ dl mjölk
  • Ca 1½ tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk basilika
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Kör degen i matberedaren. Tryck ut den i pajformen. Ställ pajen kallt i ca 30 minuter.
    3. Bryn rödlöken och vitlöken, tills den blir mjuk i smör. Skär potatisen i skivor.
    4. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter.
    5. Vispa samman ägg, créme fraiche, mjölk, salt, svartpeppar, basilika.
    6. Lägg potatisskivorna, rödlöken, vitlöken, osten, persiljan i det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen.
    7. Grädda i ca 25-30 minuiter.
    8. Servera en god sallad och ett gott bröd till!
    9. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben