Potatisrosetter

Serverar: 15 portioner

Söta i smaken och fina att titta på är dessa rosetter prydda med pärlsocker. Bittermandeln ger kakorna ett lyft.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl potatis, kokt, skalad och kall
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 bittermandlar, finrivna
  • Topping
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör det rumsvarma smöret smidigt i en bunke. Riv potatisen. Blanda i alla ingredienser i smöret.
    3. Kavla ut degen till en rektangel och skär smala remsor, ca 1-1½ cm x 8 cm, och forma dem till rosetter. Vänd rosetterna i pärlsocker och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben