Potatistimbal

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Jättegott, kan serveras till kött, fisk eller kycklingrätter.

Ingredienser

  • 6 stora fasta potatisar
  • 2 dl grädde
  • Ca 2 dl chevreost, eller fetaost, västerbottenost, färskost, ca 200 g
  • 2 ägg
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och riv potatisen på rivjärn, lägg i en bunke.
    3. Blanda i grädde, smula eller riv i osten, ägg, salt och peppar, rör ihop till en smet.
    4. Smörj 8 timbalformar med smör eller använd en muffinpanna. Fördela smeten i formarna och grädda i 40 minuter i mitten av ugnen.
    5. Ta ut dem och låt svalna något, servera i formarna eller skär runt kanterna och vänd upp och ner på ett serveringsfat.
    6. Serveras t ex till oxfile, fiskspett med lax och pilgrimsmusslor eller någon kycklingrätt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben