Jättegott, kan serveras till kött, fisk eller kycklingrätter.
Ingredienser
6 stora fasta potatisar
2 dl grädde
Ca 2 dl chevreost, eller fetaost, västerbottenost, färskost, ca 200 g
2 ägg
Salt
Vitpeppar
2 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och riv potatisen på rivjärn, lägg i en bunke.
- Blanda i grädde, smula eller riv i osten, ägg, salt och peppar, rör ihop till en smet.
- Smörj 8 timbalformar med smör eller använd en muffinpanna. Fördela smeten i formarna och grädda i 40 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut dem och låt svalna något, servera i formarna eller skär runt kanterna och vänd upp och ner på ett serveringsfat.
- Serveras t ex till oxfile, fiskspett med lax och pilgrimsmusslor eller någon kycklingrätt.
Kommentarer (0)