Poulet a la vietnamienne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En vietnamesisk rätt där sött möter starkt

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 ½ dl råsocker
  • 2 röda chilifrukter
  • 3-4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 ½ dl ostronsås
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 100 g jordnötter
  • 2 tsk arrowrot + 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Riv ingefäran. Pressa vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Hacka jordnötterna. Strimla kycklinglårfilén och bryn den. Häll råsocker i en wok och värm till den börjar smälta. Tillsätt kycklingen och rör runt. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära ,chilifrukten och svartpepparn, låt allt steka några minuter. Tillsätt ostronsås och vatten, låt puttra 10 - 15 min. Red av med arrowrot om en fastare konsistens önskas. Lägg upp på serveringsfat och strö över hackade jordnötter.
    2. Servera med kokt ris eller nudlar.

    Kommentarer (1)

    maerta 9 december 2009

    Verkar väldigt gott! Men hur mkt vatten och arrowroot brukar du ta? Vill testa detta i helgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben