Prästkavring

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

En mycket lyckad 3-enighet av prästost, Turkisk yoghurt och koriander. Gjorde att kavringen knappt behöver något mer pålägg än lite smör.

Ingredienser

  • 5 dl Turkisk yoghurt 10 %
  • 2 dl mörk sirap
  • 10-11 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald koriander
  • 100-125 g prästost, gärna lagrad
  • Smör till smörjning
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Grovriv osten. Smöra och bröa 2 avlånga brödformar ca 15 dl. Lägg alla ingredienser utom osten i en deg bunke och knåda ihop med degkrokar till en tjock kladdig smet. Tillsätt osten och knåda vidare så osten blandas väl i smeten. Dela smeten i brödformarna och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Grädda längst ner i ugnen ca 1 ½ timme. Vält ur brödet ur formarna och låt kallna, helt invirad i bakduk. Brödet bör mogna 1 dygn innan det skivas i tunna skivor. Skivad kavring är perfekt att frysa.

    Kommentarer (2)

    bjboman 9 september 2014

    Fick smaka detta bröd i morse till frukost. Suuupergott och saftigt!

    Anderstam 9 september 2014

    Kul att du gillade brödet. Saftigheten är fin och håller sig i många dagar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben