Serverar: 2 portioner
Tid: 2 timmar
En mycket lyckad 3-enighet av prästost, Turkisk yoghurt och koriander. Gjorde att kavringen knappt behöver något mer pålägg än lite smör.
Sätt ugnen på 150 grader. Grovriv osten. Smöra och bröa 2 avlånga brödformar ca 15 dl. Lägg alla ingredienser utom osten i en deg bunke och knåda ihop med degkrokar till en tjock kladdig smet. Tillsätt osten och knåda vidare så osten blandas väl i smeten. Dela smeten i brödformarna och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Grädda längst ner i ugnen ca 1 ½ timme. Vält ur brödet ur formarna och låt kallna, helt invirad i bakduk. Brödet bör mogna 1 dygn innan det skivas i tunna skivor. Skivad kavring är perfekt att frysa.
Fick smaka detta bröd i morse till frukost. Suuupergott och saftigt!
Kul att du gillade brödet. Saftigheten är fin och håller sig i många dagar.