Ett saftigt ostbröd. Skär i rejäla bitar och fördela lite färsk dill över brödet innan du serverar. Passar lika bra på buffébordet som till en soppa.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
½ dl Arla smör- och rapsolja
250 g Arla Köket kesella kvarg, lätt
1 msk salt
3 msk dillfrön
5 dl grahamsmjöl
11 dl siktat dinkelmjöl
200 g Kvibille Prästost
Dill
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör- och rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl.
- Arbeta kraftigt till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 45 minuter.
- Skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 200 grader.
- Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten. Tryck ner osten i degen och låt den jäsa övertäckt 30 minuter. Tryck ner osten ytterligare före gräddning.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Kommentarer (0)