Prästostbröd

Serverar: 1 portioner

Ett saftigt ostbröd. Skär i rejäla bitar och fördela lite färsk dill över brödet innan du serverar. Passar lika bra på buffébordet som till en soppa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • ½ dl Arla smör- och rapsolja
  • 250 g Arla Köket kesella kvarg, lätt
  • 1 msk salt
  • 3 msk dillfrön
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 11 dl siktat dinkelmjöl
  • 200 g Kvibille Prästost
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör- och rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl.
    2. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 45 minuter.
    3. Skär osten i tärningar. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Stjälp upp degen i en smord långpanna och platta ut så att den täcker plåten. Tryck ner osten i degen och låt den jäsa övertäckt 30 minuter. Tryck ner osten ytterligare före gräddning.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben