Prästostmuffins

Serverar: 10 portioner

Dessa muffins passar även utmärkt till kräftor.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven prästost
  • 2 dl vatten
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt ost, vatten, yoghurt och olivolja. Blanda väl. Vispa äggen hårt och rör ner dem.
    2. Klicka ut i stora muffinsformar, ca 10 st. Grädda i ugnen i ca 20 minuter på 175º. Jag lät mina stå i muffinsformar, men det är inte alls nödvändigt, för de flyter inte ut som vanliga muffins.
    3. Till kräftor kan man trycka ner en dillkrona i varje muffins före gräddning. Man kan strö över lite flingsalt för att få en finare yta och lite smak.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben