Pressbyråbollar

Serverar: 60 portioner

Tid: 30 minuter

Supergoda oboy-bollar!!

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 4-5 dl strösocker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk oboy (ev. 1 msk kakao) smaksak
  • 3/4 dl kallt starkt kaffe (INTE SOCKRAT!!)
  • 15 dl havregryn
  • Att rulla i
  • Pärlsocker eller kokos
  • Instruktioner

    Rör socker och smör, häll sedan i allt annat och med degkrokarna ska den röras i ca 20 min... Ställ det kallt en stund och rulla i pärlsocker eller i kokos. Om man andvänder en matberedare med kniv så ska det blandas i ca 5 min...

    Kommentarer (7)

    sivan52 29 april 2012

    skall det inte vara havregryn i dessa ??

    piakul 29 april 2012

    Verkar fattas någon mer ingrediens för att bli en konsisten

    chre 29 april 2012

    Jag saknar också havregryn, skorpsmulor eller kaksmulor... annars blir det ju extrasockrad chokladsmörkräm...

    cateerina 29 april 2012

    Hemsk ledsen öbver att jag glömde huvuding!!!!!!!!! Havregryn!!!!

    helenaeskilstuna 3 maj 2012

    Ska det verkligen vara 15 dl havregryn? Det står visserligen upp till 60 pers. :)

    fridaooo 4 maj 2012

    Ja, eller till 1 person...haha. Får nog ta och testa detta recept.

    fridaooo 28 maj 2012

    De blev mycket goda, jag tog lite mer kakao och lite mindre oboy.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben