Primörpizza

Serverar: 4 portioner

Hemmagjord pizza smakar bäst!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten, max 37°
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 6–7 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl rucola
  • Fyllning
  • 500 g blandade grönsaker
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 dl tomatsås för pizza eller pasta
  • 300 g Arla Köket riven ostpizza
  • 1 dl pumpafrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
    2. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 250°.
    4. Ansa och dela grönsakerna i mindre bitar. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen. Strö över 2/3 av osten. Lägg på grönsakerna. Strö över resten av osten och pumpafrön.
    5. Grädda i mitten av ugnen 10–15 min. Strö över rucola och servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben