Prince de Bretagne´s kronärtskockor

Serverar: 4 portioner

En middag i Skogås

Ingredienser

  • 4 kronärtskockor
  • 200 g färska räkor
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl räkspad eller grädde
  • 1 tsk chilisås
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av övre tredjedelen av bladen och skölj kockorna väl. Bryt av stjälken och koka dem i ca 40 min. Smaka ett blad om den är färdig. Låt svalna.
    2. Vrid runt de innersta bladen ett halvt varv med fingrarna för att sedan lyfta ur dem tillsammans med kronärtskocksbotten.
    3. Tag bort innerbladen och skägget från botten och lägg sen tillbaka botten i kockan.
    4. Fyll sedan med nedanstående räksås:
    5. Fräs fett och mjöl i kastrull. Späd under omrörning med vätskan. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med kryddorna.
    6. Tillsätt de flesta av räkorna och portionera såsen i de fortfarande varma kockorna. Garnera med 2 kokta hackade ägg och några räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben