Psylliumbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Fiberrikt, gott, saftigt bröd med Psyllium husk. Jag använder Natures of Scandinavias Psyllium husk (en produkt som säljs via återförsäljare, bland annat mig).

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 5,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl psyllium husk
  • 1,5 dl russin
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl socker
  • 6 dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Mät upp fil och häll i sirapen i den. Häll fil+sirap över de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat och du har en kletig smet.
    2. Klicka ut smeten i två avlånga formar. Grädda 45 minuter i 175 grader.
    3. Det går att utesluta Psyllium och istället ta 6,5 dl vetemjöl och 7 dl vetemjöl och 6 dl grahamsmjöl istället. Men det ger inte lika bra fart på magen. =) Jag brukar dela dem och frysa in - då håller de sig färska länge.

    Kommentarer (1)

    ingojonsson 27 februari 2012

    Hej! Vad gjorde jag för fel? Det blev en seg deg som inte jäste ett dugg i ugnen. Det blev en väldigt tunn och kompakt limpa. Inte alls som den på bilden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben