Fiberrikt, gott, saftigt bröd med Psyllium husk. Jag använder Natures of Scandinavias Psyllium husk (en produkt som säljs via återförsäljare, bland annat mig).
Ingredienser
6,5 dl vetemjöl
5,5 dl grahamsmjöl
1 dl psyllium husk
1,5 dl russin
1 dl linfrön
½ dl socker
6 dl filmjölk
1 dl sirap
Instruktioner
- Blanda alla de torra ingredienserna i en skål.
Mät upp fil och häll i sirapen i den. Häll fil+sirap över de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat och du har en kletig smet.
- Klicka ut smeten i två avlånga formar. Grädda 45 minuter i 175 grader.
- Det går att utesluta Psyllium och istället ta 6,5 dl vetemjöl och 7 dl vetemjöl och 6 dl grahamsmjöl istället. Men det ger inte lika bra fart på magen. =) Jag brukar dela dem och frysa in - då håller de sig färska länge.
Kommentarer (1)
Hej! Vad gjorde jag för fel? Det blev en seg deg som inte jäste ett dugg i ugnen. Det blev en väldigt tunn och kompakt limpa. Inte alls som den på bilden.