Pubmacka

Serverar: 4 portioner

Ordet "fest" kan ha många olika betydelser. Det behöver inte alltid vara stort och vräkigt med bästa linneduken, matsilver, finporslin och en massa folk. Lika ofta kan det vara en rejäl och matig macka med iskallt, skummande öl till, som ställs fram på vaxduken i köket efter bion eller teatern och avnjuts tillsammans med några få och nära vänner. I det läget vill man bara att det ska vara GOTT. Det här är GOTT.

Ingredienser

  • 3 msk mjukt smör eller margarin
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
  • 4 småfranska eller andra matbrödsbullar
  • 2-3 tomater
  • 1 tsk kapris
  • 5 dl hackat kalkon- eller kycklingkött
  • 1 tsk oregano
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 4 dl riven ost, stark och god
  • 12 skivor salami
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda matfett och pressad vitlök. Halvera brödbullarna och bred vitlökssmöret på varje halva. Lägg bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt och värm dem i mitten av ugnen i 225° ca 5 minuter.
    2. Hacka tomater och kapris och blanda med kalkon- eller kycklingkött och oregano. Smaka av med salt. Värm oljan i en kastrull och fräs blandningen några minuter. Blanda ned hälften av osten och lägg sedan blandningen på fyra av brödhalvorna. Lägg på salamiskivorna, strö över resten av osten och litet kajennpeppar och gratinera mitt i ugnen, fortfarande i 225°, ca 5 minuter tills osten har smält och smörgåsarna är riktigt varma.
    3. Lägg på brödens överdelar och servera smörgåsarna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben