Pumpacheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Jag har fått "dille" på pumpa, det är något magiskt med den. Prova denna underbart goda cheesecake och jag lovar att du inte blir besviken!

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • Fyllning
  • 400 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 5 äggulor, 100 g
  • 1½ dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g pumpapuré (skala och skär pumpa i mindre bitar, stek dem mjuka och mixa slätt)
  • Ca 5 st äggvitor, 100 g
  • 5 gelatinblad
  • Garnering
  • 1 äpple, urkärnat och skivat
  • Pekannötter, rostade
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Botten: Mixa kexen till fina smulor. Smält smöret och låt det bli lite brynt. Häll smöret över smulorna och rör om till en jämn massa. Tryck ut kexmassan i en pajform, ca 18 cm i diameter.
    2. Fyllning: Vispa färskosten med vaniljsockret tills den får en slät och krämig konsistens. Vispa äggulor och socker luftigt och poröst, vänd sedan försiktigt ner det i färskosten. Vispa grädden lätt och vänd ner den i smeten. Vänd sedan ner pumpapurén i smeten.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet, smält sedan gelatinet försiktigt i en skål i mikron och vänd ner det i smeten. Häll smeten över kexmassan i pajformen och låt det stena i frysen, i minst 3 timmar eller över natten.
    4. Låt cheesecaken tina i 30 minuter innan servering. Dekorera kakan med tunt skivat äpple, rostade pekannötter och vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben