Pumpachutney

En söt och god chutney som passar bra till kött, kyckling och grillad lax. Den är även god på en macka med en skiva ost.

Ingredienser

  • 500 g butternut- eller muskatpumpa
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 syrliga äpplen
  • 2-3 bitar syltad ingefära
  • 2 msk lag från ingefäran
  • 1½ dl vit balsamvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • ½ dl ljus sirap
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och tärna pumpan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Finhacka ingefäran.
    2. Blanda ingefärslag, vinäger, vatten, socker, senapsfrön och salt i en gryta. Koka upp under omrörning. Tillsätt pumpa, lök, vitlök, äpple och ingefära.
    3. Koka upp och sjud under lock ca 30 minuter. Koka kraftigt utan lock ca 5 minuter. Mosa chutneyn grovt. Blanda i sirapen och låt koka upp.
    4. Häll chutneyn i rengjorda burkar och förvara i kylen.
    5. Chutneyn håller ca 4 veckor om den hälls i väl rengjorda och väl förslutna burkar och ställs i kylskåpet. Vinäger och vatten kan ersättas med 2½ dl äppelcidervinäger.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben