Pumpamuffins med spökfluff

Serverar: 12-14 portioner

Här kommer super goda muffins med sockersöta spöken som dekoration, perfekt nu när vi är i Halloweentider! Om man är allergisk mot nötter kan man med fördel byta ut dem mot russin, grovhackad choklad eller något annat gott. Receptet ger 12-14 stycken sockersöta muffins.

Ingredienser

  • 1 dl pumpakött
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl sötmandlar
  • Dekoration
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 rutor mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Gröp ur pumpaköttet med en matsked ur pumpan.
    3. Smält smöret och låt det sedan svalna av medan du blandar ner resten av ingredienserna.
    4. Vispa äggen och strösockret poröst.
    5. Tillsätt bakpulvret, vetemjölet, vaniljsockret, kanelen, mjölken, pumpakötte och det smälta smöret. Vispa om till en smet.
    6. Grov hacka hasselnötterna och sötmandlarna och tillsätt dem i smeten. Rör försiktigt om tills allt är utblandat och degen är jämn.
    7. Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt (om du har tillgång till en sådan, om inte, se till att det är några centimeters mellanrum mellan muffinsformarna när de står på plåten) och fördela smeten i dem, fyll 3/4 av muffinsformarna.
    8. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills de är gyllene och känns klara.
    9. Låt muffinsen stå och svalna av helt.
    10. Vispa grädden ordentligt och spritsa höga toppar ovanpå muffinsen.
    11. Smält chokladen i antingen micro (på väldigt låg effekt och under uppsikt) eller över ett vattenbad.
    12. Klicka ut små ögon på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna i frysen och tryck sedan försiktigt fast den i grädden.
    13. Klart!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben