Pumpaostkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett bra alternativ, där man kan få användning av sina squash eller pumpor.

Ingredienser

  • 1 kg utskalad pumpa eller squash
  • 4 ägg
  • 3-4 msk socker
  • 5-6 msk vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 1 dl hackad mandel
  • 5 st bittermandel (riven)
  • Instruktioner

    Skala pumpan och tag bort kärnorna. Skär pumpan i tärningar och koka den i vatten tills den är mjuk. Sila av vattnet och mosa den. Vispa äggen lätt. Blanda i övriga ingredienser och tillsätt sist pumpamoset. Häll smeten i smord bakform. Grädda i 200 grader i 3/4 - 1 timma. Servera med sylt och ev vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben