Halloweenlyktan blir mumsig pizza
Ingredienser
Deg
25 g jäst
2½ dl fingervarmt vatten
2 msk olivolja
1 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl
Pålägg
800 g färsk pumpa
3 msk rapsolja
75 g lufttorkad skicka
100 g getost (chevré)
Salt
Peppar
Timjan
Instruktioner
- Smula jästen i vattnet och rör tills att jästen har löst sig. Tillsätt salt och olivolja, rör om. Blanda i lite vetemjöl i taget och bearbeta tills att degen är smidig. Jäs övertäckt i 30 minuter.
- Skala pumpan och ta bort ev. trådar på insidan. Skär i små skivor som steks kort i rapsolja, ca 5 minuter. Salta och peppra och låt svalna.
- Förvärm ugnen till 250 °C. Dela degen i två delar och kavla ut till ca. 30 cm runda bottnar. Lägg bottnarna på bakpapper på bakplåt. Fördela pumpa och skinka över bottnarna. Smula över getosten och strö över timjan. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter.
Kommentarer (0)