Pumpapizza

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Halloweenlyktan blir mumsig pizza

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 2½ dl fingervarmt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • Pålägg
  • 800 g färsk pumpa
  • 3 msk rapsolja
  • 75 g lufttorkad skicka
  • 100 g getost (chevré)
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i vattnet och rör tills att jästen har löst sig. Tillsätt salt och olivolja, rör om. Blanda i lite vetemjöl i taget och bearbeta tills att degen är smidig. Jäs övertäckt i 30 minuter.
    2. Skala pumpan och ta bort ev. trådar på insidan. Skär i små skivor som steks kort i rapsolja, ca 5 minuter. Salta och peppra och låt svalna.
    3. Förvärm ugnen till 250 °C. Dela degen i två delar och kavla ut till ca. 30 cm runda bottnar. Lägg bottnarna på bakpapper på bakplåt. Fördela pumpa och skinka över bottnarna. Smula över getosten och strö över timjan. Grädda mitt i ugnen, 10-15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben