Punchparfait

Serverar: 6 portioner

En dessert med punch, russin och choklad.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl russin
  • 3/4 dl punsch
  • 50 g mandel
  • 75 g mörk choklad
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Låt russinen svälla i punsch i 4 timmar. Hacka mandel och choklad grovt. Blanda äggulor, florsocker och vatten i en kastrull, och sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar.
    2. Låt svalna och rör i vaniljsocker och vispad grädde. Vänd ner russin, mandel och choklad. Häll smeten i en form och frys i minst 6 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben