Punchparfaittårta

Tid: 1 timme

Smakar underbart. Passar bra när som helst.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 100 g sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 5 äggvitor
  • Parfait
  • 5 äggulor
  • 1½ dl florsocker
  • 5 dl grädde
  • 1½ dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Mandelbotten: Skålla och skala mandeln. (Lättast att skala mandeln är att koka dem i ca 1 minut och bara dra av skalet sedan). Kör den tillsammans med sockret i matberedaren. Vispa äggvitorna till hårt skum, man skall kunna vända bunken upp och ner utan att äggvitorna. Rör försiktigt tills allt är blandat.
    2. Smörj och mjöla en springform ca: 24 cm i diametern. Bred ut smeten i formen och grädda ca: 30 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Tag botten ur formen och låt svalna. Gör en cirkel på 24 cm av ett bakplåtspapper och Lägg tillbaka mandelbotten i formen med andra sidan uppåt. Häll på parfaitsmeten och ställ in i frysen.
    4. Parfait: Vispa äggulorna med florsockret. Vispa grädden och blanda ner den sönderhackade dajmen. Rör ner äggsmeten i grädden och smaksätt med punsch.
    5. Kan serveras med hjortronmylta och chokladfigur.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben