Punchrulltårta

Serverar: 10-14 portioner

Jättegod rulltårta i vuxen smak till en kopp kaffe efter maten.

Ingredienser

  • Rulltårta
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 3-4 punchflaskor (godispunchflaskor)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker.Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner i ägg och sockersmeten. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    2. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Sockra ytan och vänd upp rulltårtan att svalna.
    3. Fyllningen görs genom att tömma ur punchflaskorna i grädden. Vispa till fast konsistens. Krossa själva flaskorna i lagom bitar och vänd ner i den vispade punchgrädden. Bred över kakan då den kallnat något (annars smälter grädden) och rulla ihop. Förvara kallt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben