Punschäppelkaka

Serverar: 1 portioner

Äpplena var så otroligt vackra med sitt röda skal, så det fick vara kvar. Med en skvätt punsch och ett par rivna bittermandlar blir kakan litet extra lyxig, till vardags duger den gott utan. Visserligen blir det en helt annan kaka, men lika god på sitt eget vis.

Ingredienser

  • 2 röda äpplen, Ingrid Marie
  • 3 msk punsch
  • 2 små ägg
  • 2 dl socker
  • 3 bittermandlar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält, avsvalnat smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Tvätta, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Låt dem ligga tillsammans med punschen i en plastpåse ca 30 minuter.
    3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Skålla, skala och riv bittermandeln och blanda den med mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det avsvalnade smälta smöret.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 25 cm i diameter. Tryck ned äppelskivorna med skalet uppåt och grädda ca 40 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben