1½ dl punch, eller 3/4 dl arraksextrakt och 3/4 dl vatten
Garnering
100 g blockchocklad
10 röda cocktailbär
Instruktioner
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfettet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vattnet. Smeten skall bara röras till allt är väl blandat och den är slät.
Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, 20X30 cm. Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 200 grader, 15-20 minuter.
Låt kakan svalna lite. Droppa över punch eller arracsextrakt blandat med vatten.
Skär kakan i bitar med en vass kniv. Dela cocktailbären och lägg dem på bitarna. Smält blockchockladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effek i 1-2 minuter. Ringla chockladen över den kalla kakan och låt den stelna.
Tips! Man kan lägga på flagad mandel i stället för cocktailbären om man hellre vill ha det.
Tillagningstid: 1 timme varav 15-20 minuter i ugnen.