Punschbitar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Jättegoda och mumsiga!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl vatten
  • Indränkning
  • 1½ dl punch, eller 3/4 dl arraksextrakt och 3/4 dl vatten
  • Garnering
  • 100 g blockchocklad
  • 10 röda cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfettet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt vattnet. Smeten skall bara röras till allt är väl blandat och den är slät.
    2. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna, 20X30 cm. Grädda kakan på galler mitt i ugnen i 200 grader, 15-20 minuter.
    3. Låt kakan svalna lite. Droppa över punch eller arracsextrakt blandat med vatten.
    4. Skär kakan i bitar med en vass kniv. Dela cocktailbären och lägg dem på bitarna. Smält blockchockladen i vattenbad eller i mikrovågsugn på full effek i 1-2 minuter. Ringla chockladen över den kalla kakan och låt den stelna.
    5. Tips! Man kan lägga på flagad mandel i stället för cocktailbären om man hellre vill ha det.
    6. Tillagningstid: 1 timme varav 15-20 minuter i ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben