Punschchokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En supergod kaka med choklad och punsch. Allt blandas ihop i en kastrull villket sparar in på disken.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk punschextrakt (Hisab)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull (minst 2 liters) och dra den från plattan. Lägg i chokladen (bruten i bitar) och sockret, rör om tills det smält.
    2. Lägg i kakaon, vaniljsockret, punschextraktet och äggen. Tillsätt mjölet och blanda väl.
    3. Häll upp i en smörad form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca: 25 minuter.
    4. Låt den svalna och ställ den i kylen minst 3-4 tim, gärna över natten. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

    Kommentarer (4)

    gunillao 23 maj 2008

    Låter jättegott ska prova snarast. Men det stavas punsch. Mvh Gunilla O

    Smulpajen 16 juni 2008

    Hej! Kakan blev jättegod! Hade inget extrakt utan tog äkta vara. Men det hade inte skadat om jag dubblat punschen för att få fram punschsmaken mer. Vet inte om detta är en kladdkaka egentligen, men eftersom vi gillar det tog jag ut den efter 22 min! Tror inte den blivit kladdig efter 30 min.

    vonny 16 mars 2009

    Jag gjorde kakan i helgen och den blev jättegod istället för grädde använde jag vaniljvisp. Det blev mums !!!!!!!!

    zanette 30 december 2010

    Denna lät ju jätte smarrig måste jag göra någon gång men undrar??? Om det går lika bra att använda sig av riktig punsch? Mvh Zanette

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben