Punschnäbbar

Serverar: 14 portioner

För punsch älskare, gott

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk potatismjöl
  • Glasyr
  • 2 dl siktat florsocker
  • 2 - 2 1/2 msk punsch
  • Fyllning
  • 2 - 3 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet upp och ner på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.
    2. Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap.
    3. Vispa det hela ägget och de båda avskiljda äggulorna pösiga med sockret, blanda i potatismjölet. Vänd ner äggviteskummet i sockerpöset.
    4. Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn 5-6 minuter, de ska bara vara ljusgula. Tag ut de upp pösta kakorna, de sjunker ihop igen när de svalnar.
    5. Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.
    6. Servering: Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i folieformar. Ställ ner två glaserade kakor lite snett i varje form, och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben