Punschrutor

Serverar: 35 portioner

Punschen är en fin smaksättare i desserter och bakverk.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl punsch
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och matfett till äggvispet. Rör allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
    4. Gör glasyren: Rör samman florsocker och punsch till en slät glasyr.
    5. Stick med en gaffel eller provsticka flera små hål i den nygräddade kakan.
    6. Häll glasyren över kakan. Låt kakan kallna i långpannan.
    7. Skär den avsvalnade kakan i 35 rutor. Pudra över florsockret och servera.
    8. Med smak av choklad: Choklad passar synnerligen bra ihop med punschsmaken. Grovhacka 100 g mörk blockchoklad och blanda ner i smeten så får kakorna fin chokladsmak och blir trevligt prickiga.
    9. Utan alkohol: Vill du baka punschrutorna utan alkohol går det bra att istället använd Arrak hushållsarom. Blanda ½ dl vatten med ½ tsk Arrak hushållsarom så får du ändå en god smaksättning till kakan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben