Purjolökslax

Serverar: 4 portioner

Det krävs inte mycket för att göra en god laxmiddag. Purjolök är en av mina favoritgrönsaker.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 purjolökar
  • 1 - 2 gula paprikor
  • 1 msk smör
  • 50 g rökt lax
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken.Kärna ur och tärna paprikan. Fräs det i lite smör i en stekpanna och lägg över det i en ugnssäkerform. Hacka den rökta laxen och blanda nerden. Häll på grädde och vin. Skär laxen i 4 bitar och lägg i formen.Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.Servera med citron och kokt potatis.

    Kommentarer (1)

    ullabernt 24 mars 2008

    Jättegott! Lätt att tillaga så det kommer att bli middagsmat hos oss igen./Ulla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben