Purjostburgare i vitlöksscones

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En härlig burgare med bröd där burgaren blir saftigt smakfull och även brödet ger smak. Gumman och jag ansåg att burgaren fick så mycket smak att dressing mm var överflödigt. Både burgare och det nybakade varma brödet görs samtidigt på drygt ½ timme.

Ingredienser

  • Scones
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 50 g smör (kallt)
  • 1 ½ dl filmjölk 3 % (gärna extra krämig)
  • ½ msk persilja (torkad eller färsk finhackad)
  • 1 klyfta vitlök
  • Burgare
  • 500 g blandfärs
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl öl
  • 100 g purjolök (10 cm vita delen)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Börja med att blanda ströbröd, salt, peppar, potatismjöl och öl i en bunke. Låt blandningen svälla 10-15 minuter medan ni finhackar purjon och grovriver osten. Blanda ner purjo, ost och ägg i det svällda ströbrödet. Blanda i köttfärsen så allt blandas väl, ställ i kylen att mogna medan ni gör scones. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingrarna och blanda så det blir grynigt. Tillsätt persilja, pressad vitlök och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 6 delar, platta ut varje del till en rundel på ca 10 cm på en smord plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, och börja under tiden steka burgarna. Dela köttfärsen i 6 delar och forma till burgare ca 10 cm i diameter. Stek burgarna ca 2-3 minuter per sida i medelstark värme. Dela sconesbröden på mitten och lägg en burgare i varje.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben