Pustasallad

Jag och många med mig tycker om pustasallad som finns att köpa på burk. Efter att ha läst innehållsförteckningen så har jag kommit fram till en helt egen blandning.

Ingredienser

  • Cirka 1 kg grönsaker, t.ex morot, palsternacka, lök, paprika, squash, bönor, vitkål
  • 2-3 dl grovt salt
  • Inläggningslag
  • 2 dl ättiksprit
  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk Atamon
  • Instruktioner

    Strimla grönsakerna och varva med grovt salt I en skål. Låt stå ett par timmar, Skölj av saltet ordentligt och krama ur grönsakerna. Koka upp lagen och häll över grönsakerna i skålen. Låt svalna och packa sedan grönsakerna i glasburkar. Koka upp lagen igen och häll den varm i burkarna. Sätt på locken genast. Förvara svalt. Klara att ätas efter 2-3 dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben