Pytontårta

Serverar: 16 portioner

Vem vågar hugga tänderna i denna giftgröna, livsfarliga ringlande orm som förmodligen smakar... otroligt gott :)

Ingredienser

  • 4 sockerkaksbottnar
  • Fyllning
  • 2 dl tjock marsansås
  • 200 g smör
  • 200 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Grön karamellfärg
  • Gul karamellfärg
  • Dekoration
  • ca 2 dl färgat strössel
  • Mörk blockchoklad
  • 2 karameller (som ska bli ögon)
  • Ett rött godisband (ska bli tungan)
  • Instruktioner

    1. Gör marsansåsen och ställ den åt sidan. Smält smöret och låt det svalna. Blanda i flor- och vaniljsockret. Ringla i marsansåsen under omrörning. Färga krämen med grön och gul karamellfärg så att den ser riktigt giftig ut. Ställ in krämen i kylen så länge.
    2. Smeta krämen på tårtbottnarna och lägg ihop dem till två tårtor. Skär rakt över en tårta (kl.12 till 6) sedan rakt över igen (kl. 9 till 3), sedan skärs dessa kvartar på mitten också och du har nu fått 8 bitar. Upprepa på den andra tårtan.
    3. Tänk ut ungefär hur ormen ska ringla sig, ta en trekant och täck sidorna med smörkrämen och placera den på serveringsfatet där nacken börjar. Lämna plats för huvudet. Upprepa och lägg bitarna omlott tills du har två trekanter kvar. De ska bli svans och huvud och läggs med spetsen utåt.
    4. Gör ryggraden genom att lägga på strössel. Smält blockchokladen och gör ögonen (här är det fäst två blockchokladpastiller med smält choklad på ett par karameller) och ringla blockchokladen på ryggen i sicksackmönster.
    5. Klipp till tungan av godisbandet och stick in det i ormens mun.

    Kommentarer (1)

    boz1965 6 mars 2011

    Hade varit kul med en bild på mästerverket. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben