Pyttipanna

Serverar: 4 portioner

Klassisk husmansrätt med inlagda rödbetor, stekt ägg och HP sås...alltid lika gott och intressant!

Ingredienser

  • 8 medelstora kokta kalla potatisar
  • 2-3 dl tärningar av kokt eller stekt kött, korv, köttbullar, bacon vad du har hemma
  • 2 gula lökar
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja eller timjan
  • Instruktioner

    1. Skär potatis och kött i små tärningar.
    2. Hacka löken. Bryn köttet. Ta upp köttet.
    3. Bryn löken. Ta upp löken. Bryn potatisen.
    4. Lägg sedan i köttet och löken. Rör försiktigt så att inte potatisen mosas. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Strö över klippt persilja eller timjan. Servera pyttipannan med stekt ägg, inlagda rödbetor, saltgurka, grönsallad, HP-sås...

    Liknande recept

    4
    45 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tänk snålt - kalorisnålt!
    En vuxen kvinna med stillasittande arbete bör göra av med 1800 kcal/dy...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben