Quinoasoppa

Serverar: 4 portioner

Många glömmer bort hur allsidig quinoan är. Här ger den till exempel extra mättnad i en väldigt smakrik och färgglad grönsakssoppa. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, fint skivad
  • 2 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 3 morötter, finhackade
  • 300 g broccoli, i små buketter
  • 1 zucchini, gärna gul, fint tärnad
  • 2 dl quinoa, valfri färg
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kikärter, 400 g , ca 3 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök, vitlök, selleri och morötter i olivoljan tills allt mjuknar. Vänd ner broccolibuketter och zucchini och låt allt fräsa med i några minuter. Rör ner quinoa, krossade tomater, vatten och buljongtärning.
    2. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Vänd ner i soppan. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera soppan i stora koppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben