Cheesecake med rabarber. underbar kombination. Garanterad succé på kalasen!
Ingredienser
2 tårtbottnar (färdigköpta)
½ liter blandade bär (till garnering)
Fyllning 1
200 g skalad rabarber (ca 3 dl)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm
Fyllning 2
1 liter jordgubbar
200 g färskost (gärna philadelphia)
1 ½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad
Instruktioner
- Koka rabarbern under lock med 1 dl socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkräm.
Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarbersmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
- Rensa jordgubbarna och mixa dem släta. Vispa färskost, vispgrädde och 1 dl socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jorgubbarna i ostsmeten.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten.
- Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt i 2 - 4 timmar. Garnera med färska bär.
Kommentarer (0)