Rabarber-Cheesecake!

Serverar: 12 portioner

Tid: 3 timmar

Cheesecake med rabarber. underbar kombination. Garanterad succé på kalasen!

Ingredienser

  • 2 tårtbottnar (färdigköpta)
  • ½ liter blandade bär (till garnering)
  • Fyllning 1
  • 200 g skalad rabarber (ca 3 dl)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl tjock vaniljkräm
  • Fyllning 2
  • 1 liter jordgubbar
  • 200 g färskost (gärna philadelphia)
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 6 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Koka rabarbern under lock med 1 dl socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda med vaniljkräm. Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarbersmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
    2. Rensa jordgubbarna och mixa dem släta. Vispa färskost, vispgrädde och 1 dl socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jorgubbarna i ostsmeten.
    3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten.
    4. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt i 2 - 4 timmar. Garnera med färska bär.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben