Mixa ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kyl minst en timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg rabarber, socker, kardemumma och smör i en ugnsfast form och grädda i 15 minuter.
Låt svalna och blanda sedan med jordgubbar.
Ta ut degen, kavla ut till en platta och lägg i en smord pajform (25 cm). Nagga degen, sätt folie på insidan så att degen inte ramlar ner vid gräddningen och ställ i kyl 30 minuter.
Grädda pajskalet i 200 grader i 10-15 minuter tills det börjar få färg, ta bort folien efter 5 minuter. Låt svalna.
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt socker under vispningen.
Fyll pajskalet med rabarberblandningen och bred över marängen toppigt.
Baka i ugn på övervärme eller grill i 250 grader tills marängen är gyllenbrun.
Tips: Här passar det bra att tillsätta nötter, mandel eller russin i fyllningen. Kardemumman kan bytas ut mot kanel eller vanilj.