Rabarber-marängpaj

Serverar: 6-7 portioner

Gott

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 600 g rabarber, skivad
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 1 msk smör
  • 500 g jordgubbar, klyftade
  • Maräng
  • 5 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kyl minst en timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg rabarber, socker, kardemumma och smör i en ugnsfast form och grädda i 15 minuter.
    4. Låt svalna och blanda sedan med jordgubbar.
    5. Ta ut degen, kavla ut till en platta och lägg i en smord pajform (25 cm). Nagga degen, sätt folie på insidan så att degen inte ramlar ner vid gräddningen och ställ i kyl 30 minuter.
    6. Grädda pajskalet i 200 grader i 10-15 minuter tills det börjar få färg, ta bort folien efter 5 minuter. Låt svalna.
    7. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt socker under vispningen.
    8. Fyll pajskalet med rabarberblandningen och bred över marängen toppigt.
    9. Baka i ugn på övervärme eller grill i 250 grader tills marängen är gyllenbrun.
    10. Tips: Här passar det bra att tillsätta nötter, mandel eller russin i fyllningen. Kardemumman kan bytas ut mot kanel eller vanilj.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben