Rabarbercurd

Serverar: 1 portioner

Läcker söt/syrlig curd att servera till nybakade scones eller att ha i bakverk.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg den i en kastrull med lock och häll på vattnet. Låt det småkoka i ca 5 minuter. Sila rabarbermoset i en bunke. Du behöver 3/4 dl rabarbersaft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt rabarbersaften. Vispa till en tjock kräm över vattenbad. Låt curden kallna något och tillsätt smöret. Rör tills curden är jämn. Klicka ner krämen i en ren burk och förvara den kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben