Rabarberdryck

Henrik Norströms recept från Nyhetsmorgon, den såg så otroligt god ut att jag ska springa ut i trädgården direkt och plocka in rabarberna och göra saften.

Ingredienser

  • 10 rabarber
  • 3 ½ dl socker
  • 1,4 l vatten
  • ½ vaniljstång
  • 3 frysta jordgubbar
  • Instruktioner

    Tvätta och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg rabarbern, socker, vatten och vaniljstång i en kastrull. Koka allt kraftigt i 5 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och lägg i jordgubbarna. Låt drycken stå och dra i 2 timmar. Sila juicen genom en finmaskig sil utan att pressa eller röra i rabarberkoket (då blir juicen grumlig) Servera drycken väl kyld.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben