Rabarberflarn

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Så gott, så läckert och så enkelt!

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 150-200 g rabarber
  • ½-1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Ca ½ dl mandelspån
  • Ca 2 dl vaniljkesella till servering
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna. Skär rabarbern i cm-stora bitar. Blanda med socker i en kastrull. Låt småputtra tills rabarbern börjar bli mjuk. Låt svalna och blanda sedan med vaniljsocker.
    2. Kavla ut en smördegsplatta till en ruta, ca 16*16cm. Dela rutan till två rektanglar. Gör likadant med den andra smördegsplattan.
    3. Vispa äggulan lätt och pensla smördegen. Fördela rabarberkrämen på varje ruta. Lämna en kant på 1½ cm runtom. Strö över mandeln. Grädda i 225° i ca 10 min eller tills smördegen börjar få färg. Servera med en klick vaniljkesella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben