Rabarberfrestelse

Serverar: 1-4 portioner

Kanske mest en sommardessert, men man kan ju alltid frysa in rabarber.

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk florsocker
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Skiva rabarbern och koka den mjuk med 0,5 dl vatten och 0,5 dl socker. Låt den rinna av. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Ta upp och smält på svag värme.. Rör ner rabarbern. Tillsätt vaniljsocker, florsocker, matyoghurt och äggula. Vispa äggvita till skum med 1 msk florsocker och. Vänd ner i rabarbersmeten och häll upp i portionsformar. Ställ kallt att stelna i 3 tim. Koka 200 g skivad rabarber med 1 dl socker. Låt svalna och servera till uppstjälpta rabarberfrestelser.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben