Rabarbergott

Serverar: 24 portioner

Rabarbern kommer till sin rätt i denna ljuvliga kaka tillsammans med de krispiga nötterna och sockret. Servera gärna med vaniljsås eller grädde.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 400 g rabarber
  • 1-2 dl pärlsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör om tills smeten är slät och fin. Tillsätt de hackade nötterna i smeten.
    3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Ansa rabarbern och skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg bitarna i långa rader på kakan, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.
    4. Skär i rutor när den har svalnat och servera gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben