Rabarbern kommer till sin rätt i denna ljuvliga kaka tillsammans med de krispiga nötterna och sockret. Servera gärna med vaniljsås eller grädde.
Ingredienser
250 g smör
6 ägg
5 dl socker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ dl hackade hasselnötter
400 g rabarber
1-2 dl pärlsocker
Servering
Lättvispad grädde eller vaniljsås
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör om tills smeten är slät och fin. Tillsätt de hackade nötterna i smeten.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Ansa rabarbern och skär den i ½ cm tjocka skivor. Lägg bitarna i långa rader på kakan, strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar.
- Skär i rutor när den har svalnat och servera gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.
Kommentarer (0)