Kallskålen lagas på rabarber och blir härligt frisk som dessert. Servera gärna med några skivade jordgubbar och ev en klick vispgrädde. Krossade skorpor eller müsli är också gott att lägga i soppan.
Ingredienser
500 g rensad rabarber
4 dl vatten
3 msk socker
1 1/2 tsk maizena
1 msk vaniljsocker
3 msk vatten
Till servering
250 g färska jordgubbar
1 msk socker
ev 1 1/2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Skär den rensade rabarbern i 1 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker och koka under lock ca 15 minuter. Blanda maizena, vaniljsocker och vatten i en liten skål. Häll redningen i rabarberkastrullen under vispning och låt det hela få ett uppkok. Häll upp soppan i en skål och ställ den svalt.
- Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i skivor, lägg dem på en tallrik och strö över socker. Låt jordgubbarna stå och dra medan soppan svalnar.
- Fördela soppan i fyra små efterrättsskålar. Lägg skivade jordgubbar över soppan. Vispa grädden hårt och fördela den i tallrikarna strax före serveringen - eller servera grädden separat.
Kommentarer (1)
Låter gott, brukar ofta göra "vanlig" rabarberkräm, en favorit sedan barndomen. Betyg vet jag inte, har inte provat än!