Rabarberkallskål

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kallskålen lagas på rabarber och blir härligt frisk som dessert. Servera gärna med några skivade jordgubbar och ev en klick vispgrädde. Krossade skorpor eller müsli är också gott att lägga i soppan.

Ingredienser

  • 500 g rensad rabarber
  • 4 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 1 1/2 tsk maizena
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk vatten
  • Till servering
  • 250 g färska jordgubbar
  • 1 msk socker
  • ev 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär den rensade rabarbern i 1 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull med vatten och socker och koka under lock ca 15 minuter. Blanda maizena, vaniljsocker och vatten i en liten skål. Häll redningen i rabarberkastrullen under vispning och låt det hela få ett uppkok. Häll upp soppan i en skål och ställ den svalt.
    2. Rensa och skölj jordgubbarna. Skär dem i skivor, lägg dem på en tallrik och strö över socker. Låt jordgubbarna stå och dra medan soppan svalnar.
    3. Fördela soppan i fyra små efterrättsskålar. Lägg skivade jordgubbar över soppan. Vispa grädden hårt och fördela den i tallrikarna strax före serveringen - eller servera grädden separat.

    Kommentarer (1)

    BigganL 15 augusti 2008

    Låter gott, brukar ofta göra "vanlig" rabarberkräm, en favorit sedan barndomen. Betyg vet jag inte, har inte provat än!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben