Rabarberpuffar

Serverar: 12 portioner

En vanlig traditionell muffins blir här annorlunda och extra festlig. Frossa i mycket smak av rabarber, mandelmassa och Amaretto.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1½ dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 g rabarber, 1-2 stjälkar
  • 50 g mandelmassa
  • 1 msk Amaretto (mandellikör)
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt det smälta matfettet. Blanda väl. Smörj en muffinspanna med matfett.
    3. Gör fyllningen. Skala och skär rabarbern i små bitar. Riv mandelmassan grovt. Blanda rabarber, riven mandelmassa och Amaretto.
    4. Fyll hålen i muffinspannan till 3/4 med smet. Gör en fördjupning i mitten på varje muffins. Fyll med rabarberfyllning.
    5. Grädda på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben