Rabarberrus

Serverar: 8 portioner

Tänk vad man kan göra av trädgårdens rikedomar

Ingredienser

  • 35 cl rom
  • 3 dl rabarberpuré
  • 1 lime
  • 3 cl grenadin
  • Rabarberpuré
  • 6 rabarberstjälkar
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka rabarbern. Värm den i en kastrull med socker och vaniljstång på svag värme 15 - 20 min. Ta bort vaniljstången och mixa rabarberna och låt kallna. Blanda purén med den pressade limejuicen, rom, grenadin samt mixa en stund innan du slår upp den i glasen.
    2. Som tjejvariant kan man slå i lite fruktsoda eller seven up.

    Kommentarer (3)

    Gillsan 18 maj 2010

    Detta måste ju provas nu när den späda fina rabarbern har kommit upp I Skåne:)

    stbcn1122 7 juni 2015

    Låter spännande så det måste provas

    stbcn1122 7 juni 2015

    Låter spännande så det måste provas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben