Rabarbersangria

Serverar: 4 portioner

Läskande och gott när rabarber möter sydländsk sangria.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 dl mineralvatten
  • Instruktioner

    1. Skär rabarber i bitar.
    2. Koka upp vin och socker i en kastrull. Lägg i rabarber och låt den knappt sjuda på svag värme 3-5 min. Låt kallna.
    3. Riv skalet på halva apelsinen och spara. Skala apelsinen och skär i skivor och bitar. Rör ner apelsinbitarna i rabarbern.
    4. Vispa grädden och rör ner rivet apelsinskal och socker. Häll rabarbersangrian i 4 glas.
    5. Häll på mineralvatten och toppa med apelsin-grädde.
    6. Tips: Mineralvatten och grädde måste tillsättas vid serveringen men i övrigt kan sangrian förberedas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben