Rabarberscones med kanelsmör

Serverar: 12 portioner

Sconesen får en frisk smak av rabarber och med smöret som kryddas med kanel. En spännande smakbrytning till fikat.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör el margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • 100 g rabarber (ca 2 dl i mindre bitar) + 2 msk socker
  • Kanelsmör
  • 50 g smör
  • 2 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa.
    3. Häll ner mjölken och arbeta snabbt samman till en slät deg.
    4. Blanda rabarberbitarna med sockret och vänd ner i degen. Klicka upp smeten i muffinsformar.
    5. Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    6. Blanda smör och kanel. Servera sconesen nygräddade med kanelsmöret.
    7. Ha en trevlig fikastund!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben