Rabarberscones med kanelsmör
Sconesen får en frisk smak av rabarber och med smöret som kryddas med kanel. En spännande smakbrytning till fikat.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk socker
2 tsk bakpulver
100 g smör el margarin
2 ½ dl mjölk
100 g rabarber (ca 2 dl i mindre bitar) + 2 msk socker
Kanelsmör
50 g smör
2 tsk malen kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa.
- Häll ner mjölken och arbeta snabbt samman till en slät deg.
- Blanda rabarberbitarna med sockret och vänd ner i degen. Klicka upp smeten i muffinsformar.
- Grädda sconesen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Blanda smör och kanel. Servera sconesen nygräddade med kanelsmöret.
- Ha en trevlig fikastund!
Liknande recept
Kommentarer (0)