Rabarbersnaps

Serverar: 1 portioner

Krydda brännvinet själv. Den underbart röda färgen på snapsen kommer från rabarbern.

Ingredienser

  • 6 rabarberstjälkar
  • 1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
  • 2 sockerbitar
  • 1 liter renat brännvin
  • Man behöver även
  • 1 syltburk eller 1 flaska med stor öppning
  • Instruktioner

    1. Skölj rabarbern noga och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom den vackra röd färgen ofta sitter i skalet.
    2. Skiva rabarbern och skala ingefäran. Lägg ner i en syltburk eller en flaska med tättslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll brännvinet så att det täcker.
    3. Låt stå i kylskåp i minst 2 dyn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den!) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jlingvall 24 juni 2012

    Godast midsommarsnapsen, rekommenderas varmt:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben