Krydda brännvinet själv. Den underbart röda färgen på snapsen kommer från rabarbern.
Ingredienser
6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
2 sockerbitar
1 liter renat brännvin
Man behöver även
1 syltburk eller 1 flaska med stor öppning
Instruktioner
- Skölj rabarbern noga och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom den vackra röd färgen ofta sitter i skalet.
- Skiva rabarbern och skala ingefäran. Lägg ner i en syltburk eller en flaska med tättslutande lock tillsammans med sockerbitarna. Häll brännvinet så att det täcker.
- Låt stå i kylskåp i minst 2 dyn, gärna längre. Sila bort rabarbern (ät inte upp den!) och filtrera spriten genom kaffefilter. Tillsätt mer brännvin till önskad smak. Servera kyld.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Godast midsommarsnapsen, rekommenderas varmt:)