Rabarbersviss

Serverar: 4 portioner

En variant nu när det är rabarbertider!

Ingredienser

  • ½ kg rabarber
  • Ca 2 dl socker
  • 3 bananer
  • 8-12 marängkransar
  • 3 dl tjock grädde
  • ½ hg flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Tvätta, putsa och skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord eldfast form och strö över sockret. Lägg folie eller lock över formen och ställ in den i 200 grader varm ugn tills rabarbern är mjuk. Låt den kallna i sin saft. Häll bort en del av saften.
    2. Skiva bananerna och vispa grädden till fint skum. Varva maränger med vispgrädde, rabarber och bananer till en fin pyramid.
    3. Garnera med flagad mandel och servera den festliga desserten riktigt kall.
    4. Variation: Byt bananer mot jordgubbar. Det bryter också bra mot rabarber.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben